BeogradLazarevacVesti

U biblioteci predstavljen projekat „Biblioteka u oku umetnika“

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ otvorena je izložba „Biblioteka u oku umetnika“ i predstavljen kratak film o projektu koji je realizovan povodom obeležavanja jubileja 75 godina osnivanja Bibliotekarskog društva Srbije. U pitanju je izložba umetničkih radova, inspirisanih zgradama 22 biblioteke u Srbiji. Autor projekta je Siniša Golubović, urednik programa u aleksinačkoj biblioteci, dok je Branimir Veljković bio zadužen za tehničku pripremu, montažu i katalog. Izložba u lazarevačkoj biblioteci moći će da se pogleda do 21. maja.

Biblioteka u oku umetnika

 

Projekat „Biblioteke u oku umetnika“ je imao za cilj povezivanje i umrežavanje kako biblioteka, tako i likovnih umetnika iz sredina u kojima egzistiraju i rade. Biblioteke predstavljaju znamenitost svakog grada. Rade i funkcionišu u različitim prostorima, a statistika govori da preko 85% njih nema adekvatan prostor. Jedan od ciljeva je bio i isticanje potrebe da se za biblioteke grade funkcionalno opremljeni prostori.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Lazarevačka biblioteka takođe funkcioniše u prostoru koji je renoviran i prilagođen radu ove ustanove 2011. godine. Zgrada naše biblioteke jedna je od najlepših u Srbiji a autor naše slike koja je rađena u kombinovanoj tehnici je Irena Paleček Radmanović, koja je akademski slikar i koja dugi niz sarađuje sa bibliotekom.

Za promociju projekta urađen je i kratak film koji je prikazan u svečanoj sali lazarevačke biblioteke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA