BeogradLazarevacVesti

U Centru za kulturu do 09. oktobra oko 20 filmova za najmlađe u okviru „Dečje nedelje“

Bogatim filmskim programom Centar za kulturu Lazarevac obeležiće ovogodišnju manifestaciju Dečja nedelja. Pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“?, tokom prepodneva u bioskopu će se sve do nedelje prikazivati najnovija filmska i animirana ostvarenja za decu. Najmlađi sugrađani družiće se sa svojim filmskim junacima a imaće priliku da pogledaju oko 20 filmova sve do nedelje, kaže za RTV Gem Marijana Vuković, iz Centra za kulturu Lazarevac.

Bioskopska sala

U Centru za kulturu Lazarevac ove nedelje sve je podređeno mališanima. Tokom trajanja Dečje nedelje do 09. oktobra u prepodnevnim satima na programu će biti oko 20 filmova namenjenih mališanima. Bogat program pripremila je i Moderna galerija, kaže Marijana Vuković iz Centra za kulturu Lazarevac.

Marijana Vuković
Marijana Vuković

Po preporuci dece, film koji je obavezan da se pogleda u toku ove nedelje je svakako „Leto kada sam naučila da letim“, kao i animirani filmovi „Šape gneva: Legenda o Henku“ i „Put oko sveta za 80 dana“. O filmovima koje vredi pogledati razgovarali smo sa Lazarom Bogdanovićem, učenikom OŠ „Vojislav Voka Savić“.

Lazar Bogdanović
Lazar Bogdanović

Deca će tokom ove nedelje imati priliku da u okviru bioskopskog programa nauče i bonton o gledanju filmova u bioskopu a takođe će se analizrati dоmaće оstvarenјe Radivојa Аndrića „Lеtо kаdа sаm nаučilа dа lеtim“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA