BeogradLazarevacVesti

U Lazarevcu održana manifestacija „Majski susreti“ mladih muzičara

U Lazarevcu je održana manifestacija „Majski susreti“ mladih muzičara. Manifestaciju organizuju Muzička škola „Marko Tajčević“ i Udruženje muzičkih pedagoga i stvaraoca „Vivače“, uz podršku Gradske opštine Lazarevac, Turističke organizacije, Centra za kulturu i Prvog prigradskog pozorišta „Puls teatra“. U sklopu „Majskih susreta“ koji su trajali nedelju dana, u Lazarevcu je boravio veliki broj gostiju iz inostranstva, a na koncertu koji je priređen na platou ispred „Rudarske česme“ nastupili su i Kulturno umetnička društva „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, „Rudar“ iz Rudovaca i „Diša Đurđević“ iz Vreoca.

folklorasi

Organizatori manifestacije Muzička škola „Marko Tajčević“ i Udruženje muzičkih pedagoga i stvaraoca „Vivače“ imaju cilj da obnove „Majske susrete“ koji su postojali pre više od dve decenije. Na manifestaciji su učestvovali i gosti iz nekoliko Evropskih zemalja koji su bili članovi žirija tokom trajanja manifestacije i ocenjivali gudače, harmonikaše, horove i mnoge druge mlade muzičare. Po prvi put organizovana je i smotra folklornih ansambala, a u planu organizatora je da se od sledeće godine i oni takmiče u svojim kategorijama.

Mirko-Kovačević,-direktor-Turističke-organizacije-GO-Lazarevac
Mirko Kovačević, direktor Turističke organizacije GO Lazarevac

Majski susreti, manifestacija koja je ponovo aktivirana pre četriri godine, po rečima organizatora u budućnosti će imati sve veći broj takmičara i gostiju. Tokom nedelju dana koliko je trajala, kroz nju je prošlo 960 učesnika sa preko 300 ljudi u pratnji i organizaciji.

muzička-škola

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA