KulturaLazarevacVesti

U Modernoj galeriji održana radionica i izložba posvećena krugovima

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac za učenike drugog razreda Osnovne škole „Dule Karaklajić“ održana je izložba „Šapat panonskog mora“ autora Jovice Panića, slikara koji živi i radi u Rumi. Ovom prilikom organizovana je i radionica pod nazivom „Pojas za spasavanje“ koju je osmislio akademski vajar Dušan Rajšić.

Radionica u Modernoj galeriji

Svojevrstan čas likovne kulture za učenike drugog razreda Osnovne škole „Dule Karaklajić“ pod nazivom „Šapat panonskog mora“ slikara Jovice Panića, akademski vajar Dušan Rajišić je odlučio da upotpuni još jednom u nizu kreativnom radionicom „Pojas za spasavanje“ koja je imala za cilj da decu upoznaju sa krugom, koja je njegova svrha, šta zapravo predstavlja.

Radionica Pojas za spasavanje

Izložba „Šapat panonskog mora“ interesantna je priča koja počinje u Lazarevcu a putovaće širom naše zemlje, kaže nam njen autor Jovica Panić. Deca su najbolji saradnici u ovakvom projektu i vrlo rado odgovaraju na svaki izazov, kao što je upravo jedna ovakva izložba, kaže slikar.

Slikar Jovica Panić

Gost lazarevačke Moderne galerije Jovica Panić živi i radi u Rumi, vitez je Evropske akademije umetnosti od 1990. godine. Od dobitka Grand prija u Liježu u Belgiji, doživotni je član Evropske akademije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA