BeogradLazarevacVesti

U toku akcija „Čep za hendikep“ u UG „Ujedinjeni za Lazarevac“

Akcija „Čep za hendikep“ i dalje je u toku u UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ a sakupljene čepove možete doneti u narednih sedam dana sredom u 19 h i petkom u 20h u prostorije udruženja.

čepovi akcija

Članovi ovog udruženja do sada su realizovali četiri akcije prikupljanja čepova u kojima je sakupljeno skoro dve tone čepova. Sredstava od reciklaže čepova koriste se za kupovinu ortopedskih pomagala i Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ ih dostavlja predstavnicima organizacije „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina. Udruženje će je prikupljeno  preko 2000 jedinica ove dragocene tečnosti.

Akcija krv

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ po peti put realizovaće akciju „Čep za hendikep“ u saradnji sa ovom organizacijom iz Zrenjanina. Do sada su članovi udruženja i humani sugrađani prikupili skoro dve tone čepova a oni koji do sada nisu imali priliku da doniraju čepove to mogu učiniti u narednih sedam dana, kaže Radojka Tolović Vasiljević koordinator Ženske mreže udruženja.

Radojka Tolović Vasiljević
Radojka Tolović Vasiljević

UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ peto je u Srbiji po broju prikupljenih jedinica krvi. Udruženje će u svojim prostorijama u saradnji sa GG „Lazarevac, naša kuća“ i Zavodom za transfuziju krvi Srbije  13. marta organizovati akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Na prethodnim je prikupljeno preko 2000 jedinica krvi a ova akcija organizuje se 17. put, kažu u Udruženju i očekuju da se i ovaj put veliki broj naših sugrđana odazove akciji.

Tokom akcije u martu,  Zavod za transfuziju krvi obezbedio je dve ekipe kako svi koji žele da daju krv mogli to da učine odmah i bez dužeg čekanja. Na prošloj je prikuljeno oko 170 a ovaj put se očekuje i veći broj. Za sve informacije kontakt telefon je 069/ 71 88 99 a prostorije udruženja su u Tržnom centru „Milenijum“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA