U nedelju 19. marta Pčelarska izložba u Lajkovcu

Društvo pčelara Lajkovac uz podršku opštine Lajkovac, Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i Turističke organizacije, u nedelju 19. marta organizuje pčelarsku izložbu. Izložba pčelinjih proizvoda i opreme, 15. po redu, održaće se na platou ispred zgrade opštine u periodu od 08 do 14 časova. Tog dana biće održana i dva predavanja za pčelare a za članove društva obezbeđena je po jedna sadnica medonosne biljke lavanda.

Pčelarska izložba Lajkovac

U nedelju 19. marta od 10 časova biće organizovana tradicionalna pčelarska izložba na platou ispred zgrade Opštine Lajkovac, a predavanja za pčelare u velikoj sali. Planirano je da izložba pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme traje od 8 do 14 časova, uz otvaranje i kulturno-umetnički program u 10 časova. Tribina u sali opštine počinje u 11 časova. O propisima u pčelarstvu govoriće veterinarski inspektor u penziji Mira Mićović, dok će temu „Pčelinji razvoj i priprema pčelinjih zajednica za glavnu pašu“ obrazložiti Đoko Zečević, kaže Predrag Kovačević, predsednik Društva pčelara Lajkovac.

Predrag Kovačević
Predrag Kovačević

Na izložbi će svoje proizvode i opremu za pčelare izložiti i proizvođači iz Lazarevca, Uba, Osečine, Valjeva, Mionice, Kosjerića, Požege i drugih gradova.

Organizatori manifestacije obezbedili su i za članove udruženja po jednu sadnicu medonosne biljke lavanada a po akcijskoj ceni moći će da ih nabave i svi posetioci izložbe, kaže Predrag Kovačević.

Organizator je Društvo pčelara Lajkovac, uz podršku opštine Lajkovac, Кulturnog centra „Hadži Ruvim“ i Turističke organizacije Lajkovca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA