BeogradLazarevacVesti

U okviru akcije „Srbija sadi“ u Gradskom parku zasađeno oko 800 sadnica drveća

U okviru akcije „Srbija sadi“ Ministarstva zaštite životne sredine, u Gradskom parku u Lazarevcu zasađeno je 800 stabala lišćarskog i četinarskog drveća. Pomoćnik ministarke Dejan Furjanović sa predsednikom opštine Lazarevac i njegovim saradnicima, prisustvovao je sadnji drveća u Gradskom parku i napomenuo da je ministarstvo ove godine obezbedilo 100 miliona dinara za sufinansiranje projekata pošumljavanja širom Srbije. Prošle godine smo zajedno sa lokalnim samoupravama posadili preko 150.000 stabala, a u istom pravcu nastavljamo i ove godine, rekao je Furjanović.

Akcija Srbija sadi

Širom Srbije započeta je akcija “Srbija sadi” u sklopu koje će biti posađeno više od 50.000 sadnica u 30 gradova i opština. To je konkretan doprinos očuvanju i unapređenju životne sredine, ali i jedna od mera koju Ministarstvo zaštite životne sredine kontinuirano sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama i društveno odgovornim kompanijama, rekao je prilikom posete Lazarevcu Dejan Furjanović, pomoćnik ministarke Irene Vujović.

Dejan Furjanović
Dejan Furjanović

Predsednik GO Lazarevac zahvalio se resornom ministarstvu, Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu na sredstvima koja su izdvojena za realizaciju pošumljavanja u Gradskom parku.

Gradski park

Ovo je važan korak u zajedničkoj borbi za zdraviju i čistiju sredinu i vazduh, rekao je predsednik opštine Bojan Stević.

Stević je napomenuo da će buduća saradnja sa resornim ministartsvom biti usmerena na zamenu postojećih kotlova u lazarevačkim osnovnim školama kako bi prešli na energetski efikasnije kotlove koji koriste čistije izvore energije.

Bojan Stević

Resorno ministarstvo ove godine je podržalo projekte pošumljavanja i ozelenjavanje u 43 lokalne samouprave, a neki od gradova i opština već su završili projekte.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA