Učenici iz Trbovlja u sedmodnevnoj poseti Lazarevcu

Grupa od 8 učenika osnovnih škola iz slovenačkog grada Trbovlja doputovala je 02. juna u sedmodnevnu posetu opštini Lazarevac. Za njih je u sali predsedništva organizovan prijem. Delegaciji iz Trbovlja dobrodošlicu i prijatan boravak poželeli su predsednik opštine Bojan Sinđelić, njegov zamenik Miloje Živanović i predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola Verica Anđelić. Gosti iz Slovenije će tokom boravka u Lazarevcu imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima Lazarevca.

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović podsetio je da je pre tri godine obnovljena saradnja između Lazarevca i Trbovlja, te da je tada namera bila da pored lokalnih vlasti dođe do saradnje samih građana obe opštine. On je izrazio nadu da će saradnja biti veća u svim oblastima.

Svoje zadovoljstvo obnovljenom saradnjom između Lazarevca i Trbovlja izrazio je predsednik lazarevačke opštine Bojan Sinđelić. On ističe da je saradnja sa Trbovljem kao i Valandovom iz Severne Makedonije dobra prilika za lazarevačke učenike da razmenjuju iskustva sa vršnjacima iz inostranstva.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Već su se stekla prijateljstva za ceo život i to će im ostati večno u sećanju. Čovek je bogat onoliko koliko ima prijatelja u svom životu. Naslonjeni smo jedni na druge, mnogo smo blizu, nekada smo živeli u istoj državi, sada više ne ali to ne treba da nas sprečava da budemo oslonjeni jedni na druge. Mi ćemo dugo još godina negovati ta prijateljstva i oni koji budu došli posle nas, imaju obavezu da nastave u tom pravcu- izjavio je Bojan Sinđelić.

Delegaciju iz Trbovlja predvodila je Maša Kadunc koja je rukovodstvu opštine Lazarevac prenela pozdrave predsednice opštine Trbovlje Jasne Gabrić. Ona kaže da je presrećna obnavljanjem veza dve opštine.

Gosti iz Slovenije će tokom boravka u Lazarevcu imati bogat program. Planirano je da se učenici iz Slovenije upoznaju sa znamenitostima Lazarevca. Oni će posetiti biblioteku, Spomen kosturnicu, Puls teatar, Akva Park a u planu je i poseta Beogradu i Aranđelovcu.

U sklopu saradnje između Lazarevca i Trbovlja, u planu je poseta lazarevačkih učenika Sloveniji. Oni bi Trbovlje trebalo da posete u septembru ove godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Učenici iz Trbovlja u sedmodnevnoj poseti Lazarevcu

  • 16/06/2019 at 12:52
    Permalink

    DOBARDAN OVA POSETA I PRIJATELJSTVA BIVSIH REPUBLIKA JE OD IZUZETNOG ZNACAJA KAKO ZA OSTINU TAKO I ZA GRAD BEOGRAD I SKOLE NASE OPSTINE . TRUDICEMO SE DA TO NEGUJU I DA OSTALE GENERACIJE KOJE BUDU DOLAZILE DA NASTAVE SARADNJU I PRIJATELJSTVO POZDRAV ZA SVE KAKO GOSTE TAKO I RUKOVODSTVO

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA