Udruženje građana ”Ujedinjeni za Lazarevac” u humanitarnoj akciji povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Udruženje građana ”Ujedinjeni za Lazarevac” organizovalo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za potrebe učenika osnovne i srednje škole sa domom učenika ”Sveti Sava” Umka. Akcija je organizovana povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a prikupljena sredstva kao i garderoba predati su predstavnicima ove škole.

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, udruženje građana ”Ujedinjeni za Lazarevac” organizovalo je još jednu u nizu humanitarnih akcija namenjenih pomoći upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Za potrebe učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika ”Sveti Sava” Umka udruženje je prikupilo garderobu, obuću i slatkiše. Član udruženja ”Ujedinjeni za Lazarevac” Jelena Vukić podsetila je na sve dosadašnje akcije.

Jelena Vukić, Udruženje "Ujedinjeni za Lazarevac"
Jelena Vukić, Udruženje “Ujedinjeni za Lazarevac”

Predsednik Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Beograda i predstavnik škole ”Sveti Sava” Umka koja je prilagođena za školovanje i boravak osoba sa invaliditetom Predrag Dacković je naglasio da je saradnja sa ovim lazarevačkim udruženjem na zavidnom nivou i zahvalio se svima koji su uzeli učešće u akciji.

Predrag Dacković,
Predrag Dacković,Škola za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika “Sveti Sava” Umka

Škola ”Sveti Sava” iz Umke posvećena je osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju dece i odraslih sa smetnjama u razvoju, uz zdravstvenu, socijalnu i psihološku zaštitu. Učenici su uzrasta od 7 godina pa sve do završetka školovanja, a kapacitet škole je 160 učenika. Smeštaj učenika je domskog tipa i organizovan je u skladu sa trajanjem nastavne godine. Svaka pomoć, posebno pred novogodišnje praznike za ovu školu je od posebnog značaja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA