Uskoro počinje izgradnja treće magistrale toplovoda u Obrenovcu

U Termoelektrani „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu potpisan je aneks sporazuma između „Elektroprivrede Srbije“ i Gradske opštine Obrenovac o saradnji na realizaciji projekata javne namene i aneksa ugovora sa opštinom Obrenovac i Javnim komunalnim preduzećem Toplovod Obrenovac o izgradnji toplovoda Magistrale 3 od TENT-a do naselja Potića voće, zbog proširenja projekta toplifikacije. Aneksima je predviđen dodatni projekat izgradnje Istočne magistrale toplovoda sa pratećom mrežom. Sporazume su potpisali v. d. direktora JP EPS Milorad Grčić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Sadašnji kapaciteti toplovodne mreže ne mogu da prate dalji razvoj Obrenovca, a potpisivanjem ovih ugovora stvaraju se uslovi da se kapaciteti prošire više nego dvostruko, rekao je v. d. direktora JP „Elektroprivreda Srbije“ Milorad Grčić. On je podsetio da je prošlo skoro 40 godina od prve toplotne energije u Obrenovcu, i da su se zahvaljujući promenama koje je sproveo presednik Vučić, stekli uslovi i za realizaciju proširenja toplovodne mreže. Realizacija ovog projekta, koji je vredan milijardu i po dinara, trajaće od dve do tri godine, naveo je Grčić.

Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS
Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo početkom izgradnje toplovoda Magistrala 3, i dodao da je u pitanju najveći ekološki projekat u ovoj opštini. Posebno ga raduje što je potpisnik ugovora o izvođenju ovih radova PRO TENT, koji je nosilac glavnog remonta na Termoelektrani „Nikola Tesla“.

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac
Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac

Ovom prilikom potpisana su dva važna ugovora, prvi se odnosi  na finansiranje i izgradnju Magistrale 3, a drugi na početak izvođenja radova. Ukupna vrednost projekta je milijardu i po dinara, a radove, koji će početi za 60 dana finansira Elektroprivreda Srbije. Potpisivanju ugovora u sali na Bloku 7 prisustvovali su predstavnici opštine Obrenovac, javnih preduzeća i mesnih zajednica, koje će ovim projektom dobiti grejanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA