Uspešna saradnja Gradske opštine Lazarevac i Voćno loznog rasadnika

Višedecenijska uspešna saradnja Gradske opštine Lazarevac i Voćno loznog rasadnika u Lazarevcu, koji posluje u sastavu Кolubare Građevinar, doprinela je da opština Lazarevac bude u vrhu opština u regionu po količini novozasađenih hektara pod vođem i vinovom lozom.

Upravo ova dobra saradnja bila je povod današnje posete predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića i člana Veća GO Lazarevac Nenada Bačanca Voćno loznom Rasadniku, gde su sa upravnikom lazarevačkog rasadnika Željkom Živkovićem razgovarali o daljem nastavku saradnje, mogućnostima i kapacitetima samog rasadnika.

Treba naglasiti da je i ove godine 30 poljoprivrednika sa teritorije naše opštine, koji su se javili na ranije raspisani konkurs, potpisalo ugovore sa opštinom Lazarevac o dodeli subvencija za nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, koji će u najvećoj meri biti realizovani upravo posredstvom Voćno loznog rasadnika КGL-a.

 

I ovom prilikom predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i upravnik rasadnika Željko Živković složili su se da je dalje ulaganje u podizanje novih zasada voća, uz obezbeđivanje kvalitetnog sertifikovanog sadnog materijala dobar put u razvoju ove grane poljoprivredi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA