BeogradLazarevacVesti

Usvojen rebalans budžeta na 24. redovnoj sednici Skupštine

U velikoj sali GO Lazarevac održana je 24. redovna sednica Skupštine na kojoj su donete značajne odluke koje će imati uticaj na budžet i upravljanje lokalnim resursima u narednim mesecima. Najvažnija odluka na ovoj sednici bila je usvajanje predloga o rebalansu budžeta za period od januara do juna tekuće godine. Rebalans budžeta predstavlja tehničku promenu u utrošku sredstava,  a sredstva koja nisu bila iskorišćena u navedenom periodu preneta su na račune tri institucije: JPKP „Lazarevac“, JP Direkcija za izgradnju Lazarevca i Centra za kulturu. Značajna sredstva opredeljena su i za Mesnu zajednicu Veliki Crljeni, rekao je nakon završetka sednice predsednik opštine Bojan Stević. Rebalansom je obuhvaćeno i uređenje školskih objekata na teritoriji naše opštine, ali i izgradnja uslužnog centra GO Lazarevac.

U velikoj sali GO Lazarevac održana je redovna 24. sednica Skupštine na kojoj je usvojen predlog odluke o rebalansu budžeta za period od januara do juna tekuće godine. Rebalans je tehnički a novac koji nije utrošen prebačen je na račune JPKP „Lazarevac“, JP Direkcije, Centra za kulturu i rešavanje komunalnih problema.

Najvažniji projekat koji će biti finansiran iz budžeta je rekonstrukcija škole u Dudovici. Narednih dana biće raspisaan Javni poziv, kaže predsednik opštine Bojan Stević i dodaje da nas do kraja godine očekuje još jedna sednica Skupštine na kojoj će se donositi odluka o budžetu za narednu godinu.

Pored toga, na ovoj sednici Skupštine donete su i odluke u skraćenom postupku. Ove odluke su se odnosile na prestanak funkcije vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije i imenovanje novog, kao i na imenovanje člana Nadzornog odbora JP za izgradnju Lazarevca.

Odluke donete na ovoj sednici  pokazuju posvećenost ka unapređenju efikasnosti upravljanja resursima, podršci obrazovanju i infrastrukturnim projektima, kažu predstavnici lokalne samouprave i dodaju da će i budžet za narednu godinu biti razvojni.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA