BeogradLazarevacVesti

Uvedena vanredna situacija u opštini Lazarevac zbog poplava

Veliko nevreme pogodilo je sinoć opštinu Lazarevac i okolinu, zbog čega je na sednici Štaba uvedeno vanredno stanje. Trenutno je najveći problem u Mesnoj zajednici Veliki Crljeni, gde je poplavljeno oko 30 kuća. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević rekao je ovom prilikom da će sva raspoloživa mehanizacija Javnih preduzeća i „Kolubare“ biti na terenu kako bi u narednim danima rasčistili teren. Ovih dana biće popisana sva oštećenja na infrastrukturi, objektima za stanovanje i školama koje su poplavljene, „Knez Lazar“ i „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, koja je održana u GO Lazarevac a u dogovoru sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, uvedeno je vanredno stanje zbog poplava. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević ovom prilikom je rekao da nije bilo povređenih ljudi ali da je najteža situacija trenutno u MZ Veliki Crljeni.

Značajna oštećenja pretrpele su i saobraćajnice na teritoriji GO Lazarevac, a urušen je i potporni zid na mostu na putu Dudovica-Barzilovica-Brajkovac.

Ovih dana vršiće se i procena štete a oko 40 stambenih jednica poplavljeno je, kaže predsednik Stević.

Zbog obilnih padavina došlo je i do prekida telefonskih linija u Gornjem gradu, pa je bez signala 1200 domaćinstava, kao i Dom zdravlja, Nefropatija i Hitna služba. Telefonske linije su ponovo funkciji.

Nažalost, pored poplava, na teritoriji GO Lazarevac bila su i tri požara a na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava ali je materijalna šteta skoro pa potpuna, kaže Stević.

Ovih dana komisija će izaći na teren kako bi procenila i popisala štetu a po rečima Stevića, niko u ovoj situaciji neće moći da se okoristi.

Dodao je i da će biti kažnjeni svi građani i domaćinstva u kojima se utvrdi da su vlasnici kuća oluke usmerili u fekalnu kanalizaciju, biti sankicionisani novčano.

Stević je dodao i da je došlo do prekida napajanja električnom energijom u ambulanti u Rudovcima, gde se trenutno vrši provera. Ambulanta je tokom noći dežurala. On dodaje da nijedan objekat vrtića na teritoriji opštine nije ugrožen a da je voda prodrla u OŠ „Knez Lazar“, kao i da je prokisao stari deo škole „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima i da je nadležno ministarstvo obavešteno o ovim slučajevima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 thoughts on “Uvedena vanredna situacija u opštini Lazarevac zbog poplava

  • Brišete objektivne komentare! Uvek ste bili režimsko glasilo, od DOS-a, do ovih poganih SNS radikala! Ne razlikujete se ni u čemu, osim u lokal gledanosti, od RTS-a(koji svi plaćamo), PINK-a, Happy, Prve, B-92, Kopernikusa….Radili ste i radite i za Đoku i Picu! Što reče Tijanić, samo „instalirate“ novi himen!

    Reply
  • Tokom izgradnje fekalne kanalizacije u Velikim Crljenima ulicom Stevana Filipovića, pored skole „Sveti Sava“ raskopana je stara turska kaldrma koja je ukras Naselja TEK već sedamdeset godina. Izvođač radova, građevinski nadzor ili lokalna samouprava, omogućila je nekakvim „susterima“ da je vrate u prvobitno stanje. Uradili su je katastrofalno, nivelacija kocki bezveze, na šta sam lično ukazao Rikanovicu! Klimao je glavom…Juce poplava, sve „vracene“ kocke su izletela iz ležišta! Kvalitet imamo pored Vokine školeu Lazarevcu! UPOZORENJE, DISKRIMINACIJA! Imate obavezu da u celom naselju TEK, svu oštećenu kaldrmu vratite u kvalitet iz kraja pedesetih ili podnesete ostavke!
    .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA