BeogradLazarevacVesti

Vidovdanska nagrada pripala Centru za socijalni rad

Povodom 135. godišnjice od osnivanja Lazarevca, u Centru za kulturu održana je svečana sednica na kojoj je dodeljeno najviše priznanje opštine – Vidovdanska nagrada. Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite pripala je Bogoljubu Živojinoviću, zaposlenom u Vatrogasno spasilačkoj jedinici Lazarevac. Za stvaralaštvo mladih, nagrade su dobili studenti Aleksa Kantar, Aleksandar Rabrenović i Željana Živković. Vidovdanska nagrada, najviše opštinsko priznanje,  dodeljena je Centru za socijalni rad Lazarevac. Plakete zahvalnosti predsednik opštine Bojan Stević uručio je Željku Petronijeviću i Vladi Starčeviću.

Dan opštine Lazarevac – Vidovdan, po tradiciji je održan u Centru za kulturu Lazarevac. Svečanom sednicom i akademijom, na kojoj su dodeljena i najviša opštinska priznanja, predstavnici lokalne samouprave podsetili su prisutne na tradiciju dugu 135 godina. Čestitajući građanima praznik, predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je ovo prilika da se podsetimo istorije, ali je ovu priliku iskoristio i da napomene da će GO Lazarevac u narednim danima sanirati posledice poplava i pomoći ugroženom stanovništvu.

Predsednik opštine Bojan Stević pozdravio je prisutne goste ali i dobitnike nagrada. Napomenuo je da opštinu Lazarevac čekaju novi projekti i nova ulaganja. Najavio je da će nekoliko značajnih projekata biti realizovano u narednom periodu, a posebno je izdvojio izgradnju nove zgrade za potrebe Centra za socijalni rad, vrtića, kao i fiskulturne sale za Gimnaziju i Tehničku školu.

Ovogodišnja Vidovdanska nagrada, najviše opštinsko priznanje, pripala je Centru za socijalni rad a nagradu je primila Anđela Pejović, rukovodilac centra u Lazarevcu.

U kulturno umetničkom delu programa nastupili su glumci Puls teatra i učenici Muzičke škole „Marko Tajčević“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Vidovdanska nagrada pripala Centru za socijalni rad

  • Pejović nasledila Mirjam Slovenku

    Obe došljaci u Lazarevcu i obe direktorke Socijalnog, i obe uzimaju nagrade svake godine, a Socijalno je jedino gore od MUPa u Lazarevcu. Znamo šta radite sa decom!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA