Vanredna sednica skupštine Regionalnog preduzeća „Eko Tamnava“

Na šestoj vanrednoj sednici Skupštine Regionalnog preduzeća „Eko Tamnava“, koja je održana u Ubu, usvojene su izmene i dopune Plana javnih nabavki za ovu i narednu godinu kao i plan poslovanja za nastupajuću. Sednici su prisustvovali predstavnici svih 11 lokalnih samouprava uključenih u projekat izgradnje Regionalne deponije u Kaleniću.

Vlada RS donela je odluku da 65 miliona dinara budu usmerena za izradu projekta za građevinsku dozvolu izgradnje regionalne deponije a u drugoj polovini 2019. godine očekuje se izvođenje radova, kaže Zoran Petrović, direktor PD REC “Eko Tamnava” Ub. Važna odluka zbog činjenice da će 10 opština i Grad Valjevo konačno rešiti problem komunalnog otpada, dodaje Petrović.

Tenderi za tri nabavke biće sprovedeni do kraja ove godine a izbor izvođača biće sredinom januara 2019. godine, kaže Petrović.

Idejni projekat izgradnje Regionalne deponije u Kaleniću završen je 2016. godine. Ono što je bila naša obaveza mi smo je tada i ispunili a sve ostalo je bilo na resornom Ministarstvu, koje nije ispunilo obaveze oko izrade projektne dokumentacije, kaže Đorđe Maksimović, predsednik skupštine PD REC “Eko Tamnava”.

Prvi koraci koje će građanstvo videti na izgradnji ove deponije biće početkom sledeće godine a završetak radova na ovoj deponiji planiran je do kraja 2020. godine. Sam početak gradnje deponije podrazumeva izgradnju pristupnih saobraćajnica i kompletne infrastrukture, kaže Maksimović.

Regionalna deponija Kalenić locirana je na 75 hektara devastiranih kopova RB “Kolubara”, a zajednički je grade Valjevo, Ub, Lajkovac, Ljig, Mionica, Osečina, Vladimirci, Koceljeva, Barajevo, Lazarevac i Obrenovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA