Petrovac na Mlavi

Veća ulaganja u poljoprivredu

U toku je završna faza izrade budžeta opštine Petrovac na Mlavi.Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine, osvrnuo se na deo koji se odnosi na subvencije i programe za poljuprivredu u 2019. godini.

Tim koji radi na ovom programu je, po Aćimovićevim rečima, uvideo da se sredstva predviđena za subvencije u poljoprivredi ne iskoriste do kraja godine.

Programe u poljoprivedi napravio je tim na čijem čelu se nalaze Aćimović i Boris Gvozdić, pomoćnik predsednika opštine. Polovina opredeljenih sredstava, tačnije 7 miliona dinara, rasporediće komisija, a drugu polovinu u saradnji sa udruženjima poljoprivrednika.

Dakle, predlog je 7 miliona direktnih subvencija, 1,3 preko Štaba za vanredne situacije za strelce protivgradne zaštite i oko 12 miliona za atarske puteve, što je veoma korisno za proizvođače.

Aćimović je obavestio proizvođače rakija i vina da je od 21. do 24.novembra u Beogradu Sajam etno hrane i pored njih pozvao udruženja koja spremaju etno hranu da se jave u opštinsku upravu kako bi opština organizovala odlazak. Opština će preko svog programa za subvencije da obezbedi mesto na štandu Braničevskog okruga na sajmu i prevoz učesnika. U dogovoru sa komisijom za subvencije u poljoprivredi, šest izlagača dnevno mogu da izlože na opštinskom štandu, kako bi se predstavio što veći broj zainteresovanih.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA