Veće usvojilo novu meru populacione politike i odredila sredstva za projekat sanacije gradske deponije

Na današnjoj 65. sednici Opštinskog veća doneto je nekoliko važnih odluka za građane opštine Petrovac na Mlavi. Na dnevnom redu bilo je 16 tačaka, a između ostalih usvojeni su nacrt Odluke o budžetu opštine Petrovac na Mlavi za 2019. godinu, nacrt Кadrovskog plana Opštinske uprave za 2019. godinu, nacrt Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme, kao i nacrt Odluke o regresiranju troškova celodnevnog boravka i četvorosatnog boravka dece koja pohađaju obavezan pripremni predškolski program.

Ovom Odlukom predškolski program za svu decu sa područja opštine Petrovac na Mlavi koja pohađaju isti od 1. januara 2019. godine biće besplatan odnosno sve troškove će finansirati Opština Petrovac na Mlavi. Cena troškova boravka dece u pripremnom predškolskom programu iznosi 4.240 dinara po detetu mesečno.

Pored ove Odluke većnici Opštinskog veća doneli su i Rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve radi obezbeđivanja sredstava za izradu projektne dokumentacije za sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju postojeće nesanitarne gradske deponije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA