BeogradLazarevacVesti

Velika međunarodna smotra folkloraša u petak i u subotu

U okviru manifestacije “Dani Lazarevca” KUD “Diša Đurđević” iz Vreoca organizuje 24. juna Međunarodni  dečiji festival folklora, dok će 25. u subotu biti održan Međunarodni festival izvođačkih ansambala.  Koncerti će biti održani na bini kod Rudarska česme od 19 časova a učešće će pored domaćina, uzeti gosti iz Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i kulturno umetnička društva iz okolnih gradova. Podršku organizaciji smotre pružila je GO Lazarevac, kojoj dugujemo zahvalnost, rekao je u izjavi za RTV GEM Radiša Sinđelić, predsednik MZ Vreoci.

smotra kud diša đurđević

KUD „Diša Đurđević“ po drugi put biće domaćin Međunarodne smotre dećijeg folklora i izvođačkih ansambala, koja se održava u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“. Festival ima revijalni karakter a na jednom mestu okupiće se društva koja dugi niz godina neguju tradiciju i kulturnu koja je karakteristična za podneblje iz kojeg dolaze, kaže Radiša Sinđelić, predsednik MZ Vreoci.

Radiša Sinđelić
Radiša Sinđelić

KUD “Diša Đurđević” jedno je od najstarijih društava na teritoriji naše opštine. Osnovano je 1957. godine i nakon preseljenja u Lazarevac društvo nastavlja sa prijemom novih članova. U planu je da se svake nedelje organizuju koncerti na otvorenom na novom platou ispod Rudarske česme a biće organizovani i humanitarni koncerti, najavljuje Sinđelić.

Kud smotra

Tokom trajanja smotre, opština Lazarevac i KUD „Diša Đurđević“ ugostiće članove ansambala iz Bugarske i Makedonije, koji su izrazili želju da budu naši gosti tokom vikenda, kaže Sinđelić i dodaje da je opština Lazarevac pokrovitelj smotre koja se ove godine organizuje u okviru manifestacije „Dani Lazarevca“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA