LazarevacVestiZdravlje

Za četiri dana više od 500 Lazarevčana primilo vakcinu protiv koronavirusa

Kako bi sistem vakcinacije protiv koronavirusa bio olakšan, Gradska opština Lazarevac je u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja oformila kol centar na koju građani mogu da se prijave za vakcinaciju. U funkciji su dve linije, 011 8126 500 i 011 8121 507, na kojima sugrađani mogu dobiti sve informacije radnim danima od 8 do 16 časova, a od ponedeljka 25. januara do 20, i tokom vikenda kol centar radi od 8 do 16 časova. Zainteresovanost građana je velika, a zaposleni u kol centru prime i preko 150 poziva, rekao je Nikola Marinković, član Veća GO Lazarevac.

Vakcinacija u Domu zdravlja u Lazarevcu

Da bi proces imunizacije bio što bolje sproveden, Gradska opština Lazarevac je oformila kol centar na koji svi građani mogu da se prijave za vakcinaciju i da dobiju sve neophodne informacije. Proces prijave je jednostavan, kaže član Veća Nikola Marinković i dodaje da svi zainteresovani prilikom prijave treba da imaju kod sebe matični broj, ime i prezime, broj mobilnog telefona, a mogu i da se izjasne koju vakcinu žele da prime.

Nikola Marinković
Nikola Marinković

Zainteresovanost građana za vakcinaciju je velika, dnevno se u kol centru primi i više od 150 poziva, kaže Nikola Marinković. On je uputio apel građanima da imaju strpljenja jer su linije često zauzete, usled velikog broja poziva i naglašava da vakcina ima u dovoljnim količinama.

Vakcine Fajzer - Biontek

Otkako je počela imunizacija na teritoriji Gradske opštine Lazarevac, vakcinu protiv koronavirusa je primilo više od 500 građana, od čega je 363 sugrađana koji su stariji od 65 godina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA