Žarko Simić u radu sa najmlađima u KK “Kolubara La 2003“

Poznati lazarevački košarkaški trener Žarko Simić posvetio se najmlađim košarkašima i školici košarke za decu rođenu od 2009. do 2013. godine. Škola košarke se organizuje u okviru KK “Kolubara La 2003“. Osnove košarke pod stručnim nadzorom Žarka Simića uči oko 30 mališana. Treninzi se organizuju u sali SRC “Kolubara“ i na popularnom košarkaškom terenu “Balerina“.

 

Nakon istorijskog uspeha i stručnog vođenja prvog tima poznati lazarevački trener Žarko Simić odlučio je da se posveti najmlađim selekcijama u KK “Kolubara 2003“. Aktuelna epidemiološka situacija na trenutak je prekinula organizovanje treninga a sada otežala treninge dvoranskim sportovima. Interesovanje za školicu sporta je ipak iz dana u dan sve veće. Trenutno trenira 30 mališana.

BalerinaCilj je da najpre kroz raznovrsne vežbe najmlađi košarkaši steknu fizičku spremnost, motoriku i koordinaciju pokreta ali prvenstveno da zavole košarku i nauče osnove ovog sporta. U planu su i košarkaške utakmice i mini turniri sa decom istog uzrasta iz drugih gradova.

Popularnosti košarke ali i KK “Kolubara La 2003“ kod najmlađih doprineli su uspesi prvog tima, ističe Žarko Simić.

Bez obzira što je o sportskoj karijeri dece tako malog uzrasta još rano pričati, treneri imaju velike planove. Vizija je da Lazarevac iz ove škole košarke dobije nove prvotimce. U perspektivi i košarkaše koji će ostvariti velike karijere i postati ponos grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA