Petrovac na MlaviVesti

Završna faza izgradnje puta Kamenovo – Zabrđe

U petak 10. avgusta rukovodstvo opštine Petrovac na Mlavi obišlo je završne radove na asfaltiranju puta Kamenovo – Zabrđe, buduće obilaznice oko Petrovca na Mlavi. Dužina novoizgrađenog puta iznosiće 3050 metara, širine 5 metara a vrednost radova procenjena je na 90 miliona dinara

Goran Ristić, zamenik predsednika opštine, rekao je da ovaj put ima izuzetno veliki značaj za opštinu Petrovac na Mlavi, a radi se zahvaljujući predsedniku opštine Dušku Nediniću, Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ovaj putni pravac je važan za povezivanje dva dela opštine, a takođe i za rasterećenje intezinteta saobraćaja u Petrovcu na Mlavi, jer ćemo kompletan tranzitni saobraćaj preusmeriti na ovaj deo i rasteretiti saobraćaj u samom gradu. Put se radi izuzetno kvalitetno, širina je pet metara, asfaltira se u dva sloja i nosivost je 40 tona – kazao je Ristić.

Predsednik Mesne zajednice Zabrđe, Relja Stepanović, najpre se u ime meštana zahvalio svima koji su pomogli u ovom važnom projektu za Zabrđe.

Ovaj put za Zabrđe ima višestruku korist, bar desetak domaćinstava na ovom delu puta ima svoje parcele koje su sada udvostručile vrednost. Još jedna korist je što smo sada mnogo bliži  mlinu i fabrici stočne hrane gde naši poljoprivrednici plasiraju svoje proizvode – rekao je Stepanović.

Bojan Milovanović, predsednik MZ Kamenovo, rekao  je da i meštani Kamenova imaju identične koristi od puta, a posebno što je put do njihovih parcela sada kraći za osam kilometara.

Kompletan završetak radova na ovoj deonici očekuje se u narednih dvadesetak dana.

Osim zamenika predsednika opštine i predsednika mesnih zajednica Kamenovo i Zabrđe, radove je obišao i pedsednik SO Petrovac

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA