BeogradLazarevacVesti

Zeočki vinogradi – Sveti Trifun

Vinogradarsku slavu Svetog Trifuna, već jedanaestu godinu za redom  obeležilo je Udruženje vinogradara, vinara i ljubitelja vina  “Zeočki vinogradi“.  Slavi vinogradara prisustvovali su i predstavnici GO Lazarevac, prijatelji, saradnici i ljubitelji vina uopšte, kao i ambasador Kube Gustav Trista del Todo i ambasadorka Australije Julija Fini.

Zeočki vinogradi - Sveti Trifun

Uz molitvu, lomljenje slavskog kolača i tradicionalno orezivnje grančica vinove loze u spomen na zaštitnika  vinogradara ’’Svetog Trifuna’’ i ove godine obeležena je  slava u vinogradu vinarije Carpe Diem i vinskom podrumu Milojaš. Obnavljanjem zeočkih vinograda članovi udruženja želeli su da nastave tradiciju a  stvorili su brend prepoznatljiv na domaćem i evropskom tržištu. Domaćin slave Radosav Čvorović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima od osnivanja vinograda do danas.

Zeočki vinogradi - Sveti Trifun

GO Lazarevac će i u narednom periodu nastaviti da afirmiše razvoj vinogradarstva na celoj teritoriji opštine, u cilju razvoja ove poljoprivredne grane ali i očuvanja tradicije zeočkih vinograda.

Ambasadori nama prijateljskih zemalja Australije i Kube su istakli spremnost da se unapredi međusobna saradnja.

Zeočki vinogradi - Sveti Trifun

Lazarevac je nekada bio poznat kao vinogradarsko područje a tradicija se obnavlja uz korišćenje novih tehnologija proizvodnje i primenom savremenih mera. Cilj je dobar prinos kvalitetnih vinskih sorti od kojih će se dobiti kvalitetno vino.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA