Zimovanje i grip nisu smanjili broj dece u lazarevačkim vrtićima

Broj dece u svim grupama predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“ uobičajen je za period zimskog raspusta i respiratornih infekcija rekla je za RTV Gem glavna sestra ove predškolske ustanove Gordana Kulić.

vrtić raspust

Prilikom ponovnog dolaska u vrtić, nakon pauze svako dete mora imati potvrdu o zdravstvenom uverenju, podseća Gordana Kulić i dodaje da se tokom celog dana kontroliše zdravstveno stanje dece u vrtiću.

Gordana Kulić glavna sestra
Gordana Kulić glavna sestra

Sezona je virusa i gripa, o čemu najbolje svedoči i odluka o produženom zimskom raspustu ali i mere zabrane posete zdravstvenim ustanovama. Vreme školskog raspusta i zimovanja ali i aktuelna epidemiološka situacija nisu značajno uticali na smanjenje broja dece u vrtićkim i predškolskim grupama u ustanovi ‘’Rakila  Kotarov Vuka’’.

kaputići deca

U vrtiću se sprovode sve neophodne preventivne mere, posebna pažnja je posvećena zdravstvenom stanju dece. Ukoliko se uoči da je dete prehlađeno ili lošeg zdravstvenog stanja odmah se kontaktiraju roditelji i sprovode dalje procedure.

vrtić stepenice

Pored svih redovnih higijenskih mera i procedura koje se poštuju, tokom ovog perioda umesto jednom dnevno, dezinfekcija se vrši više puta, ističe Gordana Kulić. U domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ od 10. februara d0 31. marta traje izdavanje uputa za prvi razred osnovne škole, a Gordana Kulić podseća roditelje da sve preglede obave na vreme kako bi se izbegle nepotrebne gužve. U ovom procesu zadatak predškolske ustanove je da izda potvrde i uverenja o završenom predškolskom programu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA