BeogradHranaLazarevacPićePoljoprivredaVesti

Održan 13. Festival srpskih vina

Tradicionalni, 13. Festival srpskih vina održan je u Karađorđevoj ulici u Lazarevcu. Festival je organizovan na otvorenom prostoru, u skladu sa epidemiološkim merama. I ovaj put manifestacija je privukla veliki broj posetilaca, ljubitelja vina, a građanima se predstavilo više od 50 izlagača iz svih krajeva zemlje. I ove godine u ponudi su se pored kvalitetnih vina našle mnogobrojne vrste sireva i suhomesnati proizvodi. Pokrovitelj manifestacije bila je Gradska opština Lazarevac.

Festival vina

U glavnoj lazarevačkoj ulici održan je tradicionalni, 13. po redu Festival srpskih vina na kojem se predstavilo više od 50 izlagača iz Lazarevca i drugih gradova širom Srbije. I ovaj put festival je privukao veliki broj posetilaca, a manifestacija je održana na otvorenom prostoru zbog nepovoljne epidemijske situacije.

Festival srpskih vina u Lazarevcu

Festival je sa saradnicima obišao predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević i izrazio zadovoljstvo velikim brojem izlagača ali i gostiju. Naglasio je da Lazarevac polako postaje prepoznatljiv široj javnosti po ovoj manifestaciji.

Stević na Festivalu vina

Zapaženo mesto na festivalu imale su i lazarevačke vinarije, čiji su štandovi po tradiciji bili veoma posećeni. Podrum Milojaš, iz Udruženja Zeočki vinogradi i ove godine se predstavlja posetiocima svojim prepoznatljivim proizvodima. Vinarija Zorča sedam godina učestvuje na festivalu vina, ovaj put premijerno je predstavila novo vino, od sorte belog grožđa pino griđo.

Svi izlagači izrazili su veliko zadovoljstvo samom organizacijom festivala, ali i brojem posetilaca koji su pokazali veliko znanje o vinima. Na manifestaciji je bilo izlagača koji su se prvi put predstavili u Lazarevcu, ali i onih koji izlažu duži niz godina, i koji kažu da će i ubuduće svoje proizvode izlagati.

Festival vina

Posetioci festivala srpskih vina imali su priliku da degustiraju i kupe brojne vrste suhomesnatih proizvoda i sireva domaće proizvodnje.

Domaći sirevi na Festivalu vina

Veliki broj izlagača, nagrađivanih vina i proizvoda i dobra posećenost samo su jedan od brojnih pokazatelja zašto je ova manifestacija sve popularnija širom zemlje. Svoju misiju da promoviše domaće vinarije iz godine u godinu uspešno sprovodi. Pokrovitelj festivala je Gradska opština Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA