Predsednik opštine Lajkovac obišao radove na nastavku regulacije korita reke Kolubare

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković obišao je radove na nastavku regulacije korita reke Kolubare. Živković je naglasio da radovi kasne zbog zakonskih regulativa sa JP “Srbija vode“. Planirana je regulacija korita reke Kolubare od “Jolića vodenice“ do starog gvozdenog mosta sa obe strane u dužini od 300 metara. Vrednost radova je 19 miliona dinara.

U okviru projekta regulacije i uređenja obale reke Kolubare u Lajkovcu, počela je realizacija druge faze. Aktivnostima je predviđen nastavak radova na obaloutvrdi sa obe strane reke u dužini od 300 metara. Pored novog izgleda omiljenog lajkovačkog izletišta na ovaj način će biti povećana zaštita od poplava i smanjena opasnost od izlivanja Kolubare u ovom delu toka. Po rečima predsednika opštine Andrije Živkovića početak radova je planiran tokom leta, ali se čekalo na odobrenje JP “Srbijavode“.

Radove izvodi preduzeće “Erozija“ Valjevo i oni su deo sveobuhvatne sanacije korita reke Kolubare, nakon majskih poplava 2014. godine. Kako ističu iz ovog preduzeća u cilju zaštite od poplava duž čitavog korita realizovani su brojni projekti ali dosta poslova tek predstoji.

Živković je najavio da će ukoliko se steknu svi uslovi i tokom 2019. godine biti nastavljeno uređenje ovog izletišta. Planirana je izgradnja šetališta, odnosno popločavanje nasipa Kolubare sa obe strane, čime se izlazi u susret rekreativcima i sportistima koji već ovaj deo koriste za šetnju i trčanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA